Ørestaden - det største samlede byudviklingsområde i København

Guidet tur med bus eller metro​

Ørestaden er det hidtil største samlede byudviklingsprojekt i Københavns historie. De første byggerier fandt sted i begyndelsen af 2000 og med Metroens etablering i 2002.

Et stort område af det naturrige Amager Fælled blev indraget til by, dels fordi befolkningstallet vokser, og dels fordi hovestaden skulle i gang med at bygge metro.

Salget af grunde i Ørestad blev brugt til at finansiere en del af det omfattende metrobyggeri. Københavns nyeste og grønneste bydel ligger på kanten af Amager Fælled og Kalvebod Fælleds over 3.000 ha natur.

Omkring 20.000 beboere, mere end 25.000 arbejdspladser og 15.000 studerende findes i dag i byen. Ørestad består af fire kvarterer med hver sin identitet.

Vi tilbyder en guidet tur med bus eller Metro gennem hele Ørestaden. På turen får I historien om Ørestad fra tegnebræt til levende bydel - i dag over halvvejs udviklet. Turen i indledes med en præsentation af bydelen ved modellen af Ørestad i Cabb Inn.​

Guidet tur indtil 3 timer i bus eller Metro

Kr. 1.725/ Euro 232 (leje af bus eller køb af metrobilletter er ikke inkluderet).​

Vi tilbyder også guidede gåture i en af de forskellig bydele​ Ørestaden består af:

Ørestad Nord

ligger nordligst ud af de ialt fire byområder. Ørestad Nord er bydelen med de mange studerende og DR Byen. Bydelen er næsten udbygget, og der fortælles om det sidste store område August Schade kvarteret, hvor Nordea har bygget sit nye hovedsæde . Vi skal høre om de forskellige byggerier, og vi kommer forbi Bikuben Kollegiet, Det humanistiske fakultet, IT Universitetet, Tietgenkollegiet, Mikado-huset og DR Byen med Koncerthuset og der fortælles om planerne for det kommende August Schade kvarter, der bliver ny nabo til DR Byen.

Ørestad Fælled

er det nyeste byområde. Der er udarbejdet en masterplan for en helt ny bæredygtig bydel . og byggeriet forventes startet i 2022.

Ørestad City

er stadig under fuld udvikling og byggeri på byggeri skyder op i det centrale Ørestad. Ørestad City består af en blanding af bolig og erhvervsbyggerier. Turen fortæller historien om dette vigtige trafikknudepunkt i Øresundsregionen. Hør om planlægningen af Metroen og den altafgørende infrastruktur, hør om Københavns mest søgte gymnasium Ørestad Gymnasium, hør om Ørestad Skole med bibliotek og det prisvindende boligbyggeri Bjerget.

Ørestad Syd

er den nyeste bydel i Ørestad. Ørestad Syd bliver Ørestads tættest befolkede med 10.000 antal beboere, når bydelene udbygget. Turen indeholder en perlerække af eksempler på bæredygtige byggerier og løsninger. 

Hotel Crowne Plaza er et af de få hoteller i verden, der er blevet certificeret for sin bæredygtige profil, og Rambølls hovedkvarter er et fint eksempel på en erhvervsvirksomhed, der vælger at samle alle sine aktiviteter netop her, på grund af den centrale beliggenhed i forhold til København og den øvrige verden. 

Multiarenaen - Royal Arena - er det seneste skud på stammen i den nordlige del af Ørestad Syd og turen ender syd for det prisbelønnede boligbyggeri 8-tallet, tegnet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels.​

Guidet vandretur indtil 3 timer

Kr. 1.725/Euro 232, herefter pr. time kr. 380/Euro 52

Gratis & uforpligtende​

Book din tur​

Kontakte mig for et tilbud via formularen. Jeg vender tilbage inden for 2 hverdage.

 
 
Hvilken turtype er du interesseret i?
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt​

Bygningskulturens Hus

Borgergade 111, DK-1300 København K

CVR: ​30878302

​Telefon: +45 23 72 71 45

E-mail: jornpoulmadsen@gmail.com

Følg mig​