Nordsjællandstur i Kongernes Nordsjælland

Frederik II opførte Kronborg og byttede sig til området i Hillerød, hvor hans søn Christian IV efter faderens død byggede Frederiksborg Slot. Christian IV gjorde begge slotte til kunstværker i nederlandsk rennæssance, som den dag i dag bliver beundret af de mange besøgende.

Turen begynder med en smuk køretur med bus ad Strandvejen langs med Øresundskysten mod Helsingør, en gammel købstad, som er tæt forbundet med Kronborg og Øresundstolden.

I dag er Kronborg et unikt museum og Unesco-monument, og det store renæssanceslot har fået renoveret de omkringliggende bastioner og raveliner som led i Projekt Kronborg.

Efter et kort fotostop foran Fredensborg Slot, der er Dronningens sommerrecidens, går turen videre til Hillerød, hvor det smukke Frederiksborg Slot ligger, omgivet af en sø og med udsigt til en fornem barokhave.

Et besøg inde i slottet er umagen værd, ikke mindst på grund af den velbevarede renæssancekirke, hvor de enevældige konger blev kronet og salvet.

Slottet er historisk knyttet til brygger J.C. Jacobsen (Carlsbergs grundlægger), som gjorde en stor indsats for at få genopbygget slottet efter branden i 1859.

På Frederiksborg Slot findes også Danmarks Nationale Portrætmuseum, der drives som en selvstændig del af Carlsbergfondet​​

Guidning i bus indtil 7 timer med start og slut i København

(eksklusiv leje af bus)

Kr. 3.625 DKK eller 492 Euro

Herefter pr. time kr. 380/Euro 502

Gratis & uforpligtende​

Book din tur​

Kontakte mig for et tilbud via formularen. Jeg vender tilbage inden for 2 hverdage.

 
 
Hvilken turtype er du interesseret i?
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt​

Bygningskulturens Hus

Borgergade 111, DK-1300 København K

CVR: ​30878302

​Telefon: +45 23 72 71 45

E-mail: jornpoulmadsen@gmail.com

Følg mig​