Nordhavnen - skandinaviens mest ambitiøse byudviklingsprojekt

Byplanen for Nordhavn består overordnet i at opdele området i en række holme, der er adskilt fra hinanden via kanaler og bassiner. Holmene skal fungere som selvstændige og forholdsvis tæt bebyggede kvarterer. Et princip der sikrer, at Nordhavn kan udvikles i etaper.​​

Langs Nordhavnens nordøstlige hjørne vil en gigantisk udvidelse over de næste år finde sted. For at skabe plads til Københavns udvikling udvider By & Havn over de kommende 5 år Nordhavnen med 100 hektar.

Over de næste 30-40 år vil Nordhavnen blive forvandlet til en helt ny bæredygtig bydel i København med respekt for de eksisterende erhverv, havnemiljøer og bevaringsværdige bygninger.

På længere sigt kan hele Nordhavnen huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser, hvilket gør Nordhavnen til Nordeuropas største udviklingsprojekt. Realiseringen af de første byrum og bygninger startede i efteråret 2012.

I 2020 er der anlagt de første to Metrostationer af Nordhavnsforbindelsen​ M4

Guidet bustur i hele Nordhavnen

På turen får i historien om Skandinaviens største og mest ambitiøse byudviklingsprojekt fra første vision til lokalplan for det første kvarter - Århusgadekvarteret. Hør om de udfordringer byudviklingen står over for og oplev Nordhavnens rå miljø, som det ser ud i dag.

Vi skal se den nye 1.100 meter lange krydstogtkaj - indviet foråret 2014 - der kan tage imod op til tre store krydstogtskibe ad gangen.

I området ligger også Unicefs enorme højteknologiske verdenslager. Verdenslageret består af et højlager og et lavlager med tilhørende adminstration og kontor.

I Nordhavnen skal vi også kigge på noget af det eksisterende eller historiske område . Københavns havn flyttede i 1995 den tidligere Skudehavn og Fiskerihavn hertil og Københavns Fisketorv har erstattet det gamle fisketorv i bunden af Gasværkshavnen i Sydhavnen, som er blevet omdannet til butikscenter.

Docken byder på panoramaudsigt over Øresund og solnegang over Hellerup. Her står kranen som Egon Olsen blev sænket i havnen med. Docken er ramme for teater, produktlanceringer, messer, virksomhedsarrangementer og koncerter.Kulturkajen Docken består af en stor søjlefri hal med plads til over 1.000 personer samt et mindre konference- og middagslokale til 2-300 opersoner. Kalkbrænderihavnen er i hovedsagen byudviklet i perioden 1999-2005. Blandt markante byggerier er Paustians Møbelhus tegnet af arkitekten Jørn Utzon​

Guidet tur indtil 3 timer i bus DKK 1.825 / Euro 255

(eksklusiv busleje)

Herefter pr påbegyndt time DKK 400 /  Euro 55

Gåtur i Århusgadekvarteret​

Århusgadekvarteret er Københavns nye havnekvarter. Kvarterets karakter bygger på områdets lange historie og stærke identitet - havnens historie og kvaliteterne til den nære relation til vandet.

Området rummer et særligt bymæssigt og kulturhistorisk miljø med bevaringsværdige bygninger, små stræder og en synlig fortælling om stedets fortid.

Vi hører om EnergyLab og realiseringen af de mange bæredygtige tiltag i området. 

​Nybyggerier skal forholde sig til områdets særlige egenart, der kendetegnes ved relativt lave karér med en sammensat bygningsstruktur.

​Århusgadekvarteret afgrænses af Kronløbsbassinet og Kronløbet og realiseres som det første bykvarter i Nordhavn med plads til 3.000 beboere og 7.000 arbejdspladser inden for en 10-årig periode.​

Guidet vandretur indtil 2 timer

DKK 1.825 / Euro 255

Herefter pr påbegyndt time DKK 400 / Euro 55

Book din tur​

Kontakte mig for et tilbud via formularen. Jeg vender tilbage inden for 2 hverdage.

 
 
 
Hvilken turtype er du interesseret i?
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt​

Bygningskulturens Hus

Borgergade 111, DK-1300 København K

CVR: ​30878302

​Telefon: +45 23 72 71 45

E-mail: jornpoulmadsen@gmail.com

Følg mig​