Københavns Havn - fra industrihavn til kulturhavn

København er kendt som verdens bedste cykelby, et udstillingsvindue for dansk arkitektur, design og gastronomi.

Men først og fremmest er København et rart sted at leve i til hverdag. Succeen er ikke opstået tilfældigt. Den er resultat af mange års målrettet arbejde med at udvikle byen.

Udviklingen af Københavns Havn fra industrihavn til et blåt byrum er en del af denne byudvikling. Havneringen er en vision om at skabe nem adgang til den blå- og grønne natur, og en bedre sammenhæng i byen.​​

Tag på oplevelse på Havneringen - gå, løbe eller cykle

Havneringen er den nye gangsti, løbe- og cykelrute langs Københavns Havn. Havneringen strækker sig fra Nyhavn i Nord til Slusen i Syd.

Havneringen er 13 km fyldt med fantastiske oplevelser, men kan også opleves i mindre ruter af f.eks. 2, 4 eller 7 km. Den fører dig gennem smuk natur, historiske attraktioner, hverdagsliv og skjulte områder, hvor nye bydele skyder op.

Havneringen er storslået arkitektur og badeture og afslapning langs vandet. Her er fyldt med kontraster, alt det der gør København til levende storby.

Havneringen er symbol på København som en by i konstant udvikling - og et helt unikkt blåt byrum midt i storbyen!​

Leje en Kanalbåd

Med en lejet kanalbåd kan turen gå fra Gammel Strand og hele havnen rundt i det historiske København gennem Slotsholmkanalen, over Nyhavn, Holmen, Refshaleøen, Langelinie, Nordbassinet, Frihavnen, Kastellet, Amalienborg, Amaliehaven; Kvæsthusbroen, Christianshavn Kanal, Christiansbro og Christians brygge, Islands Brygge, Kalvebod Brygge og gennem Frederiksholms kanal.

I turen indgår fortællingen om de helhedsplaner, der ligger til grund for udviklingen af havnen og de mange nye bygninger og byområder perspektiveres undervejs.

Vi får et fint kig kig mod Københavns ambitiøse og grønne byudviklingsprojekt Nordhavn. Af væsentlige byggerier er FN Byen, Operaen og Skuespilhuset. Alle byggerier, der er med til at give havnen sin nye identitet og de nye planer for Papirøen

Havneturen mod Sluseholmen passerer internationalt berømmede byggerier som Gemini Residence, Arkitekterne Lundgaard og Tranbergs middelhavsinspirerede boligbyggeri på Havneholmen, Arkitekttegnestuen PLOT´s Kalvebod Bølgen, det hollandsk inspirerede Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge og havnebadene, som er skudt op i havnen, som følge af det unikt rene havnevand i Københavns Havn.

Guidet sejltur eller cykeltur på 2 timer

(eksklusiv billetter og leje af båd eller cykler)

DKK 1.825 / 255 Euro.

Herefter pr. påbegyndt time DKK / Euro 55

Book din tur​

Kontakte mig for et tilbud via formularen. Jeg vender tilbage inden for 2 hverdage.

 
 
 
Hvilken turtype er du interesseret i?
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt​

Bygningskulturens Hus

Borgergade 111, DK-1300 København K

CVR: ​30878302

​Telefon: +45 23 72 71 45

E-mail: jornpoulmadsen@gmail.com

Følg mig​