Carlsberg Byen

I maj 2007 vandt den danske tegnestue Entasis idekonkurrencen om Carlsberg Byen foran 220 andre forslag med deres forslag "vores rum". Forslaget tager udgangspunkt i Carlsbergs 7 kilometer lange underjordiske gange, hvilket var en helt unik idé, idet kældrene hidtil udelukkende havde været brugt til produktionsformål.

Til byens rum og linier lægger Entasis en plan for ni høje høje, slanke og karakteristiske tårnhuse på mellem 50 og 120 meter. Tårnhusene vil markere bydelens mest markante pladser og vil udbygge Københavns kendte skyline og samtidig puste liv i Carl Jacobsens gamle slogan om København, som "byen med de smukke tårne" Set fra Københavns centrum vil Carlsberg skyline blive karakteristisk og iøjnefaldende.​

Området skal rumme en mangfoldig, levende og bæredygtig by med mange kulturelle aktiviteter, som får til huse i nogle af de tidligere produktionsbygninger. Carlsberg bliver det første område i Danmark, hvor alle huse opføres som lavenergibebyggelse. Dette skal være med til at sikre en bæredygtig bydel, og at målsætningen om CO2 -neutralitet opnås.

​Der bygges ca. 600.000 etagemeter fordelt på 45 % boliger, 45 % erhverv og butikker og 10 % til kultur, idræt, institutioner og lignende. I alt opføres 3.000 boliger, der skal variere i størrelse, ejerform og udformning, så der bliver boliger, der passer til alle alders- og indtægtsgrupper. I 2016 blev professionshøjskolen Metropol med 10.00 elever indviet og i 2019 blev den nye Europa folkeskole indviet.

​​De to gamle bryggeres haver åbnes for offentligheden, og der anlægges derudover tre grønne byhaver. Masser af træer i 25 større eller mindre byrum og langs gaderne, skal sikre at Carlsberg bliver en grøn by.

​Den kollektive trafik til og fra området sikres gennem den ny og moderne S-togsstation, der blive en af de 5 mest benyttede i Danmark. Der kan på området etableres op til 4.500 parkeringspladser. Disse placeres fortrinsvis i parkeringskældre, mens parkering i byens gader bliver holdt på et minimum.

Langt størstedelen af Carlsbergs historiske bygninger, herunder Elefantporten bevares. I alt vil ca 15 % af den fremtidige bygningsmasse være bevarede bygninger med reference til bryggeriets 160 års lange historie på Valby bakke. 

Ligeledes vil Carlsberg besøgscenter, museum, forskningscenter og Husbryggeriet Jacobsen forblive på området ligesom Carlsbergs nye hovedkvarter.

Gåtur max. 23 personer indtil 2 timer

DKK 1.825 / Euro 255

Herefter pr. påbegyndt time DKK 400 / Euro 55

Book din tur​

Kontakte mig for et tilbud via formularen. Jeg vender tilbage inden for 2 hverdage.

 
 
 
Hvilken turtype er du interesseret i?
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt​

Bygningskulturens Hus

Borgergade 111, DK-1300 København K

CVR: ​30878302

​Telefon: +45 23 72 71 45

E-mail: jornpoulmadsen@gmail.com

Følg mig​